Astrologie cursus: theorie en praktijk

Een reis naar binnen met Carine
Een reis naar binnen met Carine

8 Woensdagavonden om de twee weken. Tijden: 19.15 tot 21.15 uur.

 

Aanvang 23 oktober 2019 om 19.15 uur.

 

Voor informatie of opgave  s.v.p. via Joke Versteden:, omdat ik afwezig ben tot 14 oktober.

T. Joke: 0637444787

email:  jpversteden@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

In deze cursus maak je kennis met de 12 zogenaamde kosmische principes:

de 12 dierenriemtekens, 12 huizen (leefgebieden) en de planeten die deze principes in zich dragen en beheren.

Je werkt in de cursus met je eigen geboortehoroscoop.  Stap voor stap leer je de basisprincipes van de astrologie kennen en tegelijkertijd krijg je inzicht in je eigen energiesysteem.  

Je geboortehoroscoop bestaat uit verschillende onderdelen, een blauwdruk van jezelf.

Drie belangrijke onderdelen zijn de Zon, Maan en Ascendant.

 

ASCENDANT: Ken je dat? Je merkt dat mensen heel anders op je reageren dan wat jij bedoelde te zeggen. Je voelt je verkeerd begrepen. Dat heeft vaak te maken met het masker (je ascendant) dat je draagt, de manier waarop jij je toont aan de buitenwereld, hoe jij je presenteert. Dat is je bescherming, maar ook je uiterlijk. 

MAAN: De stand van de maan (mind) in je horoscoop geeft aan waar jij je veilig bij voelt, waaraan je gewend bent, je opvoeding en je diepe gevoelens. 

Vaak kiezen we voor deze veiligheid uit angst voor het onbekende.

Maar is dat ook wat onze diepe verlangens zijn? Waar onze ziel ons naartoe wil brengen?

ZON: De zonnestand in je horoscoop geeft aan wat je werkelijk wil en waar je creativiteit ligt, o.a. je zielenwens. 

Verder zijn de planeten Mercurius, Mars, Venus, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto van belang. Deze worden ook tijdens de cursus behandeld, alsmede de huizen ( de ervaringsgebieden).

We werken met kleine groepjes, zodat we ons kunnen verdiepen in de beleving van de verschillende onderdelen van de horoscoop.

 

 

 

Astrologie

ASTROLOGIE IS ALS EEN TOMTOM VOOR JE EIGEN ONTWIKKELINGSWEG. DE HOROSCOOP WIJST JE DE WEG OM OP EEN SNELLE EN EFFECTIEVE MANIER IN JE EIGEN KRACHT TE KOMEN EN JE BESTEMMING  TE VINDEN. 

 DE HOROSCOOP IS DE BASES VAN DE CURSUS. JE LEERT JE EIGEN HOROSCOOP TE DUIDEN, MAAR VOORAL OOK LEER JE INZICHT TE KRIJGEN IN JEZELF, DE BELEVING VAN DE STANDEN IN DE HOROSCOOP DOOR MIDDEL VAN VERSCHILLENDE OEFENINGEN, ZOALS OPSTELLINGEN, SJAMANISTISCHE OEFENINGEN EN GELEIDE MEDITATIES.

 

 

 

Astro opstellingen

ASTRO OPSTELLINGEN ZIJN AFGELEID VAN DE FAMILIE OPSTELLINGEN VAN BERT HELLINGER. DE GEBOORTEHOROSCOOP ALS BASES ZORGT VOOR EEN HELE VERHELDERENDE VISIE OP JEZELF,  HOE BLOKKADES ZIJN ONTSTAAN EN HOE JE ZE KUNT OPLOSSEN. EEN MANIER OM INZICHT TE KRIJGEN IN JEZELF.

 

Sjamanisme

SJAMANISME IS AFGELEID VAN HET WOORD SJAMAAN EN BETEKENT: " HIJ OF ZIJ DIE CONTACT HEEFT MET DE BRON". DIT CONTACT MAKEN WE IN ONSZELF DOOR MIDDEL VAN OEFENINGEN, NATUURMEDITATIES E.A. 

HET VERSTERKT JE INTUÏTIE EN HELPT JE OM JE IN VERBINDING TE BRENGEN MET JE BRON VAN KRACHT.